Kratek vodič skozi lasersko odstranjevanje dlak za začetnike

Pogosto se zdi, da nadležne dlake rastejo prav tam, kjer si jih najmanj želimo. In ker se jih poskušamo znebiti na najrazličnejše načine, se po določenem času preprosto kar sprijaznimo s tem, da koža na tistih mestih postane temnejša, neenakomernega tena, neenakomerne strukture, še več, celo razdražena in vneta. Prepričani smo, da veste, da vam vsega tega ni prav nič treba. Enkrat za vselej vas bo teh težav rešilo lasersko odstranjevanje dlak.      

Zimski meseci so najprimernejši čas za lasersko odstranjevanje dlak. Na naši kliniki trenutno za vse tretmaje velja izjemno ugodna cena. Paketi 6 terapij so na voljo s 60 % popustom, mini paketi 3 terapij pa s 50 % popustom. Preverite ponudbo na tej povezavi!

Kako na nezaželene dlake deluje laser?

Lasersko odstranjevanje dlak deluje tako, da se prepreči ponovna rast dlak. Za to se zelo učinkovito uporablja laserska energija, ki mora prodreti nekaj milimetrov v kožo, da doseže korenino dlake. V trenutku, ko doseže melanin v dlaki, se svetloba absorbira in se pretvori v toploto. Med tretmajem laser prodre do globine četrt milimetra zunanje plasti kože. Energija, ki jo ustvarja, se razprši okoli dlačnih mešičkov in uniči sposobnost rasti dlak. A glede toplote, ki jo ustvarja laser, vam ni treba skrbeti. Laserska platforma, ki jo uporabljamo na naši kliniki, ima že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino po potrebi blažimo tudi s hlajenjem med samim postopkom. Okrevanja po terapijah ni, po njih se lahko takoj vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Kakšne dlake najbolj učinkovito odstranimo z laserjem?

Najbolj učinkovito lahko lasersko odstranimo debelejše in temnejše dlake. Te namreč ob stiku z lasersko energijo proizvajajo več toplote. In ta toplota poškoduje celice matriksa okoli dlačic (tako imenovane genocelice) in območje ob lasnem mešičku, ki je odgovorno za ponovno rast. To omogoča drastično zmanjšanje dlak na tretiranem območju. Lasersko odstranjevanje sivih dlak in zelo svetlih dlak je na drugi strani manj uspešno oz. je za želeni rezultat potrebnih več tretmajev.

Nega kože pred laserskim odstranjevanjem dlak

Najprimernejši čas za lasersko odstranjevanje dlak so meseci, ko so predeli, na katerih opravljamo lasersko epilacijo, prekriti z oblačili. Območje, ki ga bomo tretirali pri laserskem odstranjevanju dlak, namreč ne sme biti izpostavljeno sončni svetlobi ali solariju vsaj dva tedna pred tretmajem. Sončnim žarkom in solariju se je potrebno izogibati tudi po vsakem tretmaju. 

Lasersko odstranjevanje dlak in zagorela koža

Velikokrat prejmemo vprašanja o tem, zakaj je potrebno na lasersko odstranjevanje dlak toliko pred poletno sezono oz. zakaj tretmajev ne izvajamo poleti. Kar povejmo naglas: na zagoreli koži laserskih tretmajev ne izvajamo, saj laser reagira z obarvano, porjavelo kožo. Prav tako se vam lahko koža obarva, če ste takoj oziroma do 48 ur po posegu neposredno izpostavljeni sončnim žarkom. Če se odločite za lasersko odstranjevanje dlak na predelih telesa, ki niso izpostavljeni soncu (npr. bikini predel ali pazduhe), lahko tretmaje opravite kadar koli.

Zakaj toliko previdnostnih ukrepov?

Če se soncu res ne morete ali nočete odreči, lahko rešitev predstavljajo kreme z visokim zaščitni faktorjem, vendar pa to priporočamo le kot rezervni scenarij. Se sprašujete, zakaj lasersko odstranjevanje dlak terja toliko previdnostnih ukrepov? Previdnosti ukrepi imajo dva razloga: prvi je zmanjšati verjetnost neželenih učinkov, drugi pa povečati učinkovitost laserskega tretmaja.

Prednosti laserskega odstranjevanja dlak po izkušnjah naših strank

Britvice, depilacijske kreme, vraščene dlake in vnetja postanejo preteklost

Povratne informacije naših strank potrjujejo, da je lasersko odstranjevanje dlak nekaj najboljšega, kar so storili zase, tudi kot naložba vase. Dejstvo je, da so dlake sovražnik številka ena večine žensk, pa tudi ne nepomembnega števila moških. S tem, ko so se znebili nezaželenih dlak, so britvice, voski, depilacijske kreme, vneti predeli telesa ter termini pri kozmetičarkah postali preteklost. Še več, z lasersko odstranitvijo dlak so se znebili tudi težav z vraščenimi dlakami, z zelo pogostimi vnetji predelov, kjer so si odstranjevali dlake na različne načine, od tam so izginile tudi brazgotine in hiperpigmentacije.

Odstranjevanje dlak z laserjem je trajno

Lasersko odstranjevanje dlak prinaša pomemben prihranek časa. Če sta britvica in depilacijska krema vaša spremljevalca praktično skoraj vsak dan, voskanje pa enkrat na mesec, je lasersko odstranjevanje dlak trajno.

Seveda pa je pri tem treba vedeti, da to, da bo učinek laserskega odstranjevanja dlak trajen, zahteva izvedbo več terapij, saj lahko dlako odstranimo le v anageni oz. aktivni fazi rasti. Število potrebnih terapij je odvisno od predela telesa, debeline in barve dlake, barve kože in želja pacienta. Terapije laserskega odstranjevanja dlak si tako sledijo na 4 – 6 tednov. Presledek med terapijami je odvisen tudi od tega, na katerem predelu telesa se izvaja lasersko odstranjevanje dlak.

Brezplačen posvet za lasersko odstranjevanje dlak

Na brezplačnem posvetu za lasersko odstranjevanje dlak vas bodo naši estetski strokovnjaki glede na tip kože, mesto odstranjevanja dlak ter barvo in gostoto dlak seznanili s tem, koliko terapij boste potrebovali za želeni rezultat ter tudi ali tak rezultat lahko pričakujete.

Zimski meseci so najprimernejši čas za lasersko odstranjevanje dlak. Na naši kliniki trenutno za vse tretmaje velja izjemno ugodna cena. Paketi 6 terapij so na voljo s 60 % popustom, mini paketi 3 terapij pa s 50 % popustom. Preverite ponudbo na tej povezavi!

Želite izvedeti več o laserskem odstranjevanju dlak?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.