Zgornja blefaroplastika – za svež, mladosten in spočit videz vaših oči

Zgornja blefaroplastika oz. korekcija zgornjih vek je zelo učinkovit postopek odstranitve odvečnih tkiv na zgornjih vekah. Nujno potrebna je le v primeru, če ta tkiva, torej koža, zlezejo prek roba trepalnic in s tem zakrivajo vidno polje. V vseh ostalih primerih poseg ni nujen, a se zanj iz estetskih razlogov odloča čedalje več ljudi. Ker z njim odstranimo odvečno kožo nad vekami, so namreč rezultat bolj odprte oči, kar je estetsko zaželeno in všečno, saj to pomladi celoten obraz.

Zakaj zgornja blefaroplastika?

Koža zgornjih vek se z leti povesi in naguba. Če vas sicer utrujen in zaspan videz, ki ga ustvarijo povešene zgornje veke, ne skrbi, pa se lahko koža spusti celo čez oči in začne ovirati vidno polje.  

Na zgornjih vekah se sicer lahko pojavijo tri težave: odvečna koža, odvečne mišice in odvečna maščoba. Poleg tega se lahko pojavi tudi težava s spuščenimi obrvmi.

Zgornja blefaroplastika se iz estetskih razlogov najpogosteje izvaja med 40. in 50. letom starosti, medtem ko se v kasnejših letih pacienti za ta poseg najpogosteje odločijo iz funkcionalnih ali zdravstvenih razlogov.

Ali pri povešenih zgornjih vekah res ni druge rešitve kot operacija?

Ko se koža zgornje veke močno povesi, edino učinkovito rešitev predstavlja kirurška korekcija vek, torej zgornja blefaroplastika. Zakaj je blefaroplastika med našimi pacienti tako priljubljena? Preprosto zato, ker gre za minimalen poseg, ki pa ima učinkovite in vidne rezultate.

Kako poteka zgornja blefaroplastika?

Zgornja blefaroplastika vedno poteka v lokalni anesteziji in traja približno eno uro. Po operaciji gre pacient domov. Prva dva dni po operaciji je potreben počitek, izogibati se je potrebno večjim naporom. Kakšnih drugih nevšečnosti po posegu načeloma ni.

Blefaroplastiko zgornjih vek pri nas izvajata izkušena estetska kirurga (doc. dr. Krešimir Božikov in Katarina Živec), ki na veke najprej narišeta dele, ki jih je treba odstraniti. Z majhnim rezom, ki poteka v naravni (spodnji ali zgornji) gubi veke in je po posegu praktično neviden, se lahko odstrani odvečna koža, mišice ali maščobno tkivo. Rezultat je bister in odprt pogled ter trajno pomlajen videz.  

Koliko časa traja okrevanje po blefaroplastiki?

Zgornja blefaroplastika terja teden dni okrevanja, takrat se oglasite na kontrolnem pregledu pri kirurgu, ki vam odstrani tudi šive. Da bo videz vek popoln, pa je potrebno počakati še nekaj tednov, ko izginejo potencialne modrice in oteklina.

Morebitni zapleti pri ali po blefaroplastiki?

Zgornja blefaroplastika je zelo rutinska in preprosta operacija. Na naši kliniki doslej pri posegu nismo zabeležili posebnih zapletov. Sta pa sicer pri tem posegu, kot tudi pri vseh ostalih kirurških posegih, možna krvavitev in vnetje. Pri blefaroplastiki se lahko pojavi še t. i. lagoftalmus – to je nezmožnost zapiranja očesa, kar je največkrat povezano s slabim načrtovanjem posega.

Katere so prednosti zgornje blefaroplastike?

Ključna prednost zgornje blefaroplastike so bolj odprte oči, kar daje celotnemu obrazu pomlajen in s tem tudi bolj všečen videz. Pri tem posegu tudi ni mogoče narediti oz. doseči umetnega, nenaravnega videza obraza – to je pomembno poudariti, saj se dandanes veliko ljudi boji takšne operacije, ker se bojijo, da bodo po njej izgledali nenaravno, umetno, celo izumetničeno.

Zgornja blefaroplastika: Kdaj je pravi čas zanjo?

Mnogi pacienti nas sprašujejo, kdaj je pravi čas za korekcijo zgornjih vek. Zgornja blefaroplastika je najpogostejša odločitev med pacienti po 40. letu starosti, a ker pri nas vsakega pacientka obravnavamo individualno, je naš odgovor na to vprašanje zelo preprost: »Pravi čas za zgornjo blefaroplastiko je takrat, ko vaš pogled ni več tako spočit kot je bil in vas je to začelo motiti!«

Rezervirajte termin za posvet!

Na naši kliniki vedno poskušamo najti najboljšo in individualno rešitev za vsakega od naših pacientov. Pred zgornjo blefaroplastiko je vselej obvezen posvet oz. prvi pregled, zato nas pokličite na 041 33 10 67 ali nam pišite na info@bozikov.com in rezervirajte termin pri katerem izmed naših estetskih strokovnjakov. Posvet stane 50 EUR, ki pa se bodo nato odšteli od cene operacije, če se boste zanjo odločili.

Želite izvedeti več o zgornji blefaroplastiki oz. korekciji zgornjih vek?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.