Lasersko pomlajevanje obraza s sistemom CO2RE

Lasersko pomlajevanje obraza na naši kliniki izvajamo s pomočjo laserskega sistema CO2RE vodilnega ameriškega proizvajalca laserjev Candela Syneron. Gre za prvi popolnoma integriran CO2 laser na svetu, s katerim lahko tretiramo več kot 100 različnih indikacij na koži. Z njim je tako mogoče rešiti težave, kot so znaki staranja kože na obrazu, drobne linije ali gube, neenakomeren ton kože, različni madeži, brazgotine od aken ali kirurških posegov ter druge kožne nepopolnosti in težave s kožo. Lasersko pomlajevanje obraza s sistemom CO2RE je tako idealen način za pomlajevanje in glajenje kože na obrazu, vratu ali prsnem košu, za glajenje gub, za obnovitev enotne svetle barve kože, za povečanje čvrstosti tanke kože in odpravljanje vseh drugih pomanjkljivosti kože. Z novim CO2RE laserjem bodo rezultati vidni že po enem tretmaju!

Zakaj lasersko pomlajevanje obraza s CO2RE?

Na naši kliniki želimo pomagati osebam s težavami s kožo. Lasersko pomlajevanje obraza s sistemom CO2RE je tako izjemno učinkovito pri izboljšanju videza gub, izboljšanju videza brazgotin in pri odpravi drugih kožnih nepravilnosti. Z laserjem kožo tudi vidno pomladimo. 

 

Lasersko pomlajevanje obraza z laserjem CO2RE je izjemno učinkovito pri izboljšanju videza gub in brazgotin ter pri odpravi različnih nepravilnosti na koži.

Neablativno lasersko pomlajevanje obraza

Lasersko pomlajevanje obraza je dveh tipov. Neablativno lasersko pomlajevanje pomeni, da z laserjem ne poškodujemo povrhnjice, temveč učinkuje v usnjici, kar povzroči nastajanje novega kolagena. Tak poseg tako ne zahteva okrevanja in se lahko po njem takoj vrnete k vsakdanjim opravilom. Treba pa je vedeti, da je rezultat neablativnega laserskega pomlajevanja manj očiten, kar pomeni, da bo potrebno tretma za dober rezultat večkrat ponoviti.

Ablativno lasersko pomlajevanje obraza

Lasersko pomlajevanje obraza z laserjem CO2RE sodi med t. i. ablativno pomlajevanje in ga imenujemo tudi skin resurfacing. To pomeni, da z laserjem v celoti odstranimo povrhnjo plast kože, ki se nato popolnoma obnovi. S to metodo najučinkoviteje odstranjujemo drobne gube na obrazu in izboljšamo teksturo kože. Ker pa je to invaziven poseg, je po njem potrebno tudi okrevanje. Celjenje kože na obrazu po tretmaju traja od 3 do 10 dni.

Frakcijsko ablativno lasersko pomlajevanje obraza

Tretji način laserskega pomlajevanja je frakcijski skin resurfacing, kjer laser učinkuje na način, da pušča mikroskopske otočke kože nedotaknjene. Učinek tega postopka je podoben ablativnemu pomlajevanju obraza oz. skin resurfacingu, a s to razliko, da je okrevanje hitrejše in traja od nekaj dni do enega tedna, odvisno od gostote frakcioniranja.

Kako deluje sistem CO2RE za lasersko pomlajevanje obraza?

Laser CO2RE predstavlja najnovejšo tehnologijo za obnavljanje in s tem pomlajevanje kože na obrazu. Njegova največja prednost je v tem, da lahko z laserjem kontrolirano in varno hkrati tretiramo vrhnje in globoke plasti kože hkrati. Laserski impulzi, s katerimi obdelamo kožo, se razlikujejo po intenzivnosti, odvisno od tega, kakšen tip kože imate ter kakšen rezultat želite. Postopek s sistemom CO2RE je lažji, hitrejši in bolj vsestranski v primerjavi z drugimi laserji, ki so se doslej pojavljali na trgu.

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza je primerno za tretiranje naslednjih indikacij kože:

  • pomlajevanje in glajenje kože na obrazu, vratu ali prsnem košu,
  • glajenje gub in drugih nepopolnosti kože,
  • obnovitev enotne svetle barve kože (vendar ne melazme),
  • povečanje čvrstosti tanke kože,
  • odpravljanje vseh drugih pomanjkljivosti kože.

Ključne prednosti laserskega pomlajevanja obraza z laserjem CO2RE

  1. Tretmaji laserskega pomlajevanja obraza s sistemom CO2RE so hitri in zahtevajo relativno kratek čas okrevanja (od 3 do 10 dni – odvisno od intenzitete nastavitev in s tem učinka).
  2. Za viden rezultat je dovolj samo en tretma.
  3. Sistem zagotavlja preverjene, predvidljive, vidne rezultate, vključno z naslednjimi rezultati:
    • izboljšanje tona in teksture kože,
    • zmanjšanje posledic poškodb kože od prekomernega izpostavljanja soncu,
    • zmanjšanje znakov staranja na koži,
    • zglajene fine linije in gube,
    • zglajene brazgotine od kirurških postopkov ali aken

Po tretmaju bo vaša koža postopoma mehkejša, bolj gladka in z manj nezaželenega pigmenta.

Lasersko pomlajevanje obraza z laserjem CO2RE ima še dodatno edinstveno lastnost, in sicer lahko v enem tretmaju istočasno izvedemo globoko in povrhnjo ablativno frakcionirano pomlajevanje, kar zagotavlja še večji učinek.  

Za koga je primerno lasersko pomlajevanje obraza s CO2RE?

Lasersko pomlajevanje obraza s sistemom CO2RE se pri starejših od 40 let uporablja kot najučinkovitejši način glajenja gubic. Za mlajše od 40. leta je primeren kot preventiva pred staranjem. V takšnih primerih z njim naslavljamo globje plasti kože.

Tretmaji z laserjem CO2RE so izjemno učinkoviti pri izboljšanju videza dishromij kože ter za terapijo brazgotin po aknah.

Laser CO2RE se uporablja tudi za številne druge indikacije kože. Na posvetu vam jih bodo predstavili naši estetski strokovnjaki.

Kako poteka lasersko pomlajevanje obraza s CO2RE?

Lasersko pomlajevanje obraza z laserjem CO2RE uvrščamo med postopke ablativnega pomlajevanja obraza, ki jih imenujemo tudi skin resurfacing. To pomeni, da z laserjem odstranimo vrhnjo plast kože, povrhnjico in del usnjice ter skrčimo kolagenska vlakna v usnjici, kar omogoči takojšnji rezultat. 

Tovrstno pomlajevanje največkrat potrebuje tudi predpripravo z medicinsko kozmetiko, navodila boste prejeli na posvetu pred posegom. Tik pred posegom se na obraz nanese anestetična krema, da poseg ni bolečSam tretma traja pol ure, če upoštevamo še vso predpripravo, pa do ene ure. Po posegu boste v obraz zatekli, in sicer je oteklina največja po 2 dneh. Po 2 do 3 dneh se bo koža tudi pričela luščiti, pod njo pa bo nastala mlada rožnata koža brez gub. Rožnata barva izgine v nekaj tednih – odvisno od intenzitete terapije. Ves čas po posegu se je potrebno držati navodil, ki jih boste dobili na posvetu pri naših estetskih strokovnjakih.

Za lažjo predstavo o tem, kako deluje in poteka CO2RE lasersko pomlajevanje obraza, si oglejte spodnji video:

Lasersko pomlajevanje obraza s CO2RE: Kako dolgo traja okrevanje?

Lasersko pomlajevanje obraza z laserjem CO2RE je invaziven poseg, ki zahteva okrevanje, in sicer to traja od 3 do 10 dni, odvisno od intenzitete tretmaja. V tem času se bo koža na obrazu oluščila, pod njo pa se bo pokazala mlada rožnata koža brez gubic, ki jo boste morali negovati na način, kot vam bo predpisan na kliniki. Rožnat odtenek izgine v 2 tednih do 2 mesecih, odvisno od intenzitete tretmaja.   

Izkušnjo pacientke z laserskim pomlajevanjem obraza s sistemom CO2RE si lahko ogledate v videu:

Drugi načini pomlajevanja obraza na naši kliniki

Poleg laserskega pomlajevanja obraza z laserjem CO2RE vam na naši kliniki nudimo tudi druge nekirurške načine pomlajevanja obraza, ki so manj invazivni, a tudi manj učinkoviti, kar pomeni, da so za boljši rezultat potrebne ponovitve. Med te tretmaje sodijo ulterapija oz. nekirurški facelift z napravo Ultraformer III , zategovanje kože z aparatom Exilis Ultra ter osvežitev kože z medicinskim diamantnim pilingom Aquapeel.

Ker je aparatov in možnosti veliko, je najbolje da se o tem, kaj je za vas najprimerneje, posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo priporočili vrsto pomladitvenega posega ali njihove kombinacije, glede na to, kakšen rezultat si želite, koliko časa imate na voljo za okrevanje ter kakšen finančni vložek si lahko privoščite.

Želite izvedeti več o laserskem pomlajevanju obraza?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.