CO2RE lasersko pomlajevanje obraza

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza na naši kliniki izvajamo s pomočjo laserskega sistema CO2RE vodilnega ameriškega proizvajalca laserjev Candela Syneron. Gre za prvi popolnoma integriran CO2 laser na svetu, s katerim lahko tretiramo več kot 100 različnih indikacij na koži. Z njim je tako mogoče rešiti težave, kot so znaki staranja kože na obrazu, drobne linije ali gube, neenakomeren ton kože, različni madeži, brazgotine od aken ali kirurških posegov ter druge kožne nepopolnosti in težave s kožo. CO2RE lasersko pomlajevanje obraza je tako idealen način za pomlajevanje in glajenje kože na obrazu, vratu ali prsnem košu, za glajenje gub in drugih nepopolnosti kože, za obnovitev enotne svetle barve kože, za povečanje čvrstosti tanke kože in odpravljanje vseh drugih pomanjkljivosti kože. Z novim CO2RE laserjem bodo rezultati vidni že po enem tretmaju!

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza s sistemom CO2RE predstavlja najnovejšo tehnologijo za obnavljanje in s tem pomlajevanje kože na obrazu.

Zakaj CO2RE lasersko pomlajevanje obraza?

Na naši kliniki želimo pomagati osebam s težavami s kožo, ki so največkrat posledica okoljskih ter genetskih dejavnikov, pa tudi življenjskega sloga posameznika. S pomočjo laserjev lahko učinkovito izboljšamo videz gub, brazgotin in druge kožne nepravilnosti ter kožo pomladimo.

Neablativno pomlajevanje obraza

Z različnimi laserji in njihovimi nastavitvami lahko dosežemo neablativne učinke pomlajevanja. Neablativni učinek pomeni, da z laserjem ne poškodujemo povrhnjice, temveč učinkuje v usnjici, kar povzroči nastajanje novega kolagena. Po takem posegu okrevanje in odsotnost v službi nista potrebna, je pa rezultat manj očiten, kar pomeni, da bo potrebno tretma za dober rezultat večkrat ponoviti.     

Ablativno pomlajevanje obraza

Ablativno pomlajevanje imenujemo tudi skin resurfacing, in sicer to pomeni, da z laserjem v celoti odstranimo povrhnjo plast kože, ki se nato popolnoma obnovi. S to metodo najučinkoviteje odstranjujemo drobne gube na obrazu in izboljšamo teksturo kože. Ker pa je to invaziven poseg, je po njem potrebno tudi okrevanje.

Frakcijsko ablativno pomlajevanje obraza

Tretji način laserskega pomlajevanja je frakcijski skin resurfacing, kjer laser učinkuje na način, da pušča mikroskopske otočke kože nedotaknjene. Učinek tega postopka je podoben ablativnemu pomlajevanju obraza oz. skin resurfacingu, z razliko, da je okrevanje hitrejše in traje od nekaj dni do enega tedna odvisno od gostote frakcioniranja   

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza ima še dodatno edinstveno lastnost, in sicer lahko v enem tretmaju istočasno izvedemo globoko in povrhnjo ablativno frakcionirano pomlajevanje, kar zagotavlja še večji učinek.  

Kako deluje sistem CO2RE?

Laser CO2RE predstavlja najnovejšo tehnologijo za obnavljanje in s tem pomlajevanje kože na obrazu. Njegova največja prednost je v tem, da lahko z laserjem kontrolirano in varno hkrati tretiramo vrhnje in globoke plasti kože hkrati. Laserski impulzi, s katerimi obdelamo kožo, se razlikujejo po intenzivnosti, odvisno od tega, kakšen tip kože imate ter kakšen rezultat želite. Postopek s sistemom CO2RE je lažji, hitrejši in bolj vsestranski v primerjavi z drugimi laserji, ki so se doslej pojavljali na trgu.  

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza je primerno za tretiranje naslednjih indikacij kože: 

 • za pomlajevanje in glajenje kože na obrazu, vratu ali prsnem košu,
 • za glajenje gub in drugih nepopolnosti kože,
 • za obnovitev enotne svetle barve kože (vendar ne melazme),
 • za povečanje čvrstosti tanke kože,
 • za odpravljanje vseh drugih pomanjkljivosti kože.
Največja prednost laserja CO2RE je v tem, da lahko njim kontrolirano in varno hkrati tretiramo vrhnje in globoke plasti kože hkrati.

Ključne prednosti CO2RE laserskega pomlajevanja obraza

 • Tretmaji s CO2RE sistemom so hitri in zahtevajo relativno kratek čas okrevanja (od 3 do 10 dni – odvisno od intenzitete nastavitev in s tem učinka).
 • Za rezultat je dovolj samo en tretma.
 • Sistem zagotavlja preverjene, predvidljive, vidne rezultate, vključno z naslednjimi rezultati:
 • izboljšanje tona in teksture kože,
 • zmanjšanje posledic poškodb kože od prekomernega izpostavljanja soncu,
 • zmanjšanje znakov staranja na koži,
 • zglajene fine linije in gube,
 • zglajene brazgotine od kirurških postopkov ali aken.

Po tretmaju bo vaša koža postopoma mehkejša, bolj gladka in z manj nezaželenega pigmenta.

Za koga je primerno CO2RE lasersko pomlajevanje obraza?

 • Za mlajše od 40. leta je primeren kot preventiva pred staranjem, in je najprimerneje naslavljati globje plasti kože.
 • Za ostale je primeren kot najučinkovitejši način glajenja gubic.
 • Učinkovit je pri izboljšanju videza dishromij kože.
 • Učinkovit za terapijo brazgotin po aknah.
 • … in še za številne druge indikacije.
CO2RE lasersko pomlajevanje obraza: prej - potem.

Kako poteka CO2RE lasersko pomlajevanje obraza?

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza uvraščamo med postopke ablativnega pomlajevanja obraza, ki jih imenujemo tudi skin resurfacing. To pomeni, da z laserjem odstranimo vrhnjo plast kože, povrhnjico in del usnjice ter skrčimo kolagenska vlakna v usnjici, kar omogoči takojšnji rezultat. Tovrstno pomlajevanje največkrat potrebuje predpripravo z medicinsko kozmetiko in sledenje natančnih navodil v času okrevanja, ki je odvisno od intenzitete terapije in traja od 3 do 10 dni. Koža je po fazi luščenja napeta in rožnata. Rožnata barva izgine v nekaj tednih –  odvisno od intenzitete terapije.

Pred posegom se na obraz nanese anestetična krema, da poseg ni boleč. Sam tretma traja pol ure, če upoštevamo še vso predpripravo, pa do ene ure. Po posegu boste v obraz zatekli, in sicer je oteklina največja po 2 dneh. Po 2 do 3 dneh se bo koža tudi pričela luščiti, pod njo pa bo nastala mlada rožnata koža brez gub. Ves čas po posegu se je potrebno držati navodil, ki jih boste dobili na posvetu.

Za lažjo predstavo o tem, kako deluje in poteka CO2RE lasersko pomlajevanje obraza, si oglejte spodnji video:

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza: Kako dolgo traja okrevanje?

CO2RE lasersko pomlajevanje obraza je invaziven poseg, ki zahteva okrevanje, in sicer to traja od 3 do 10 dni, odvisno od intenzitete tretmaja. V tem času se bo koža na obrazu oluščila, pod njo pa se bo pokazala mlada rožnata koža brez gubic, ki jo boste morali negovati na način, kot vam bo predpisan na kliniki. Rožnat odtenek izgine v 2 tednih do 2 mesecih, odvisno od intenzitete tretmaja.   

Izkušnjo pacientke s CO2RE laserskim pomlajevanjem obraza si lahko ogledate v spodnjem videu.

Želite izvedeti več o tretmaju?

Za več informacij o CO2RE laserskem pomlajevanju obraza ter za rezervacijo termina za posvet nam pišite na info@bozikov.com ali nas pokličite na 041 33 10 67.

Drugi načini pomlajevanja obraza na naši kliniki

Poleg CO2RE laserskega pomlajevanja obraza vam na naši kliniki nudimo tudi druge nekirurške načine pomlajevanja obraza, ki so manj invazivni, a tudi manj učinkoviti, kar pomeni, da so za boljši rezultat potrebne ponovitve. Med te tretmaje sodijo ulterapija oz. nekirurški facelift z napravo Ultraformer III , zategovanje kože z aparatom Exilis Ultra ter osvežitev kože z diamantnim pilingom Aqua peel. Ker je aparatov in možnosti veliko, je najbolje da se o tem, kaj je za vas najprimerneje, posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo priporočili vrsto pomladitvenega posega ali njihove kombinacije, glede na to, kakšen rezultat si želite, koliko časa imate na voljo za okrevanje ter kakšen finančni vložek si lahko privoščite. 

Kontakt

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št. : 041 33 10 67