Nega kože poleti in po poletju – 5 nasvetov

Naša koža – njena vlažnost, izločanje sebuma, nastanek hiper- ali hipopigmentacij – se spreminja zaradi številnih dejavnikov. Eden izmed najbolj neusmiljenih je sonce. Pri izpostavljanju sončnim žarkom si preprosto ne moremo privoščiti napak. Opazna posledica naše neprevidnosti in nepremišljenosti je očitna pordelost kože, a to je še najmanj; dolgoročne posledice so veliko resnejše. Naše telo si namreč vsako poškodbo kože zapomni in jih z leti – preprosto povedano – sešteva. In to že od otroštva naprej! Ustrezna nega kože poleti, pa tudi po poletju, je torej nujna za ohranitev lepega, zdravega in mladostnega videza. Z vami delimo 5 nasvetov, ki so vam lahko v pomoč pri skrbi za kožo.

Nega kože poleti in po poletju - nasvet št. 1

Ne glede na to, kako prijetno je nastaviti svoje telo sončnim žarkom,  sonce na vaši koži vedno pusti pečat. Tudi senca ne zagotavlja popolne zaščite pred soncem, saj del sončnih žarkov ne prihaja neposredno od sonca, temveč se odbijajo od zemeljske površine. Če že morate, se izpostavite soncu zmerno, kontrolirano in postopoma. Pri tem ne pozabite, da ste pri vsaki dejavnosti na prostem enako izpostavljeni sončnim žarkom, kot če bi se sončili. Ustezna nega kože poleti narekuje uporabo visokega zaščitnega faktorja, ki je primeren za vašo kožo. Če imate svetlo polt ali veliko pigmetnih madežev, uporabljajte kreme z zaščitnim faktorjem 50+, če pa ste mediteranski tip in imate torej nekoliko temnejšo polt, pa vsaj kreme z zaščitnim faktorjem 20.

Nega kože poleti in po poletju - nasvet št. 2

Vedeti morate, da je koža na ženskih dojkah občutljivejša, ker je ne izpostavljamo soncu vse leto. Koža na prsih, pa tudi na dekolteju, je zato pogosteje dovzetna za izpuščaje in alergijske reakcije na sonce. Pogosto se lahko pojavijo kožne spremembe, kot so lise, pege, hiperpigmentacija ali keratoza (hrapavost). Takšne spremembe sicer niso vidne takoj po sončenju. Ker si naše telo skozi leta zapomni učinke izpostavljanja soncu, se pege začnejo pojavljati šele po nekaj letih. Zato je zelo pomembno, da dobro poznate lastnosti vaše kože, saj jo le tako lahko ustrezno zaščitite.

Nega kože poleti in po poletju - nasvet št. 3

Parfumi in kreme z močnim vonjem lahko povzročijo tudi spremembe na tistih delih telesa, ko so redno izpostavljeni svetlobi.  Zato se sončne pege lahko pojavijo tudi na obrazu ali vratu ter okoli ušes, kjer omenjene izdelke najpogosteje nanašamo. Nemalokrat se lahko zaradi hkratnega delovanja več dejavnikov (topla in vlažna koža, veter, kreme ali parfumi) na koži razvijejo močne sončne opekline. Pogosto jih spremljajo mehurji, za katerimi po celjenju ostanejo rjave lise oz. hiperpigmentacije. Na naši kliniki k tej težavi pristopamo z laserskim zdravljenjem – naš laserski center premore najboljše laserje na trgu za odstranjevanje hiperpigmentacij in drugih sprememb na koži.

Nega kože poleti in po poletju - nasvet št. 4

Ko se vrnete z dopusta, je pravi čas za preverjanje morebitnih sumljivih sprememb ali pojavov na koži, ki se lahko razvijejo v melanom oz. kožnega raka. Če opazite, da je katerikoli madež dobil nepravilno obliko, če je spremenil barvo, še posebej, če je postal temno rjav, siv, črn ali celo v več odtenkih, je nujen posvet in pregled pri dermatologu. Termin pri naši dermatologinji lahko rezervirate na info@bozikov.com ali po telefonu 041 33 10 67.

Ena izmed najučinkovitejših metod za zgodnje odkrivanje kožnega raka je digitalni pregled kožnih znamenj po vsem telesu z napravo Fotofinder ATBM.  Aparat, ki ga imamo na naši kliniki, predstavlja zlati standard na področju zgodnjega odkrivanja kožnega raka v svetu. Združuje več postopkov, ki jih sistem opravi sam:

  • skeniranje celega telesa z avtomatizirano takojšnjo prepoznavo novonastalih znamenj,
  • digitalno dermatoskopijo,
  • individualno analizo znamenj.

Digitalni pregled kože celotnega telesa je priporočljivo opraviti enkrat letno. Po pregledu se vaše fotografije shranijo v arhiv, FotoFinder ATBM pa jih ob vsakem naslednjem pregledu primerja z novejšimi. Na ta način je mogoče skozi leta voditi natančno evidenco morebitnih sprememb na vaši koži.

Nega kože poleti in po poletju - nasvet št. 5

Po poletju je zelo pomembno, da koži vrnete optimalno vlažnost. Koža namreč poleti, da se zaščiti pred soncem, vetrom in morsko soljo, v površinski sloj pošlje večje količine vode, kjer pa tudi hitreje izpareva. Globlje plasti kože zato postanejo dehidrirane, saj jim primanjkuje vode, ki je potrebna za opravljanje medceličnega metabolizma ter za proizvodnjo elastina in kolagena, od katerih sta odvisni čvrstost in tonus kože.

Različni pilingi za regeneracijo in globinsko osvežitev obraza

Tako je morda že zdaj čas, da pomislite na to, kakšno nego boste koži privoščili po poletju. Za regeneracijo in globinsko osvežitev obraza na naši kliniki izvajamo različne pilinge, za osvežitev in regeneracijo kože obraza po dolgotrajni in pretirani izpostavljenosti soncu pa je še posebej primeren piling Aquapeel. Gre za nadgradnjo medicinskega diamantnega pilinga, s katerim očistimo pore, izboljšamo videz razširjenih por, izboljšamo tonus, odpremo in očistimo ogrce ter gladimo površinske brazgotine in gubice. S postopkom odstranimo odmrle kožne celice in pospešimo mikrocirkulacijo, ki spodbudi samoobnavljanje kože. V povrhnjici se začnejo tvoriti nove celice, istočasno se stimulira nastajanje kolagena in elastina, s čimer se izboljša struktura kože. Aquapeel poleg tega kožo še nahrani in jo osveži z infuzijo učinkovin, ki jih individualno prilagodimo glede na potrebe stranke.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z aparatom Exilis Ultra

Veliko naših strank se po poletju odloči tudi za pomladitev obraza z aparatom Exilis Ultra, ki je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza, v Sloveniji pa ga imamo le na naši kliniki. Aparat ima posebno majhne nastavke in je zato primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lica, spodnje veke in dekolte. Na kožo na obrazu deluje globinsko s kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka, kar je najnaprednejša in najnovejša tehnologija neinvazivnega pomlajevanja obraza. Tretma je zelo nežen, tako, da se lahko takoj po njem vrnete k vsakodnevnim opravkom.

Na naši kliniki se vsak tretma za obraz začne vsako s strokovnim pregledom, ki mu sledijo ustrezni tretmaji ali terapije, ki jih izvajajo naši estetski strokovnjaki. Prav tako lahko z dermatološkim pregledom in ustreznimi tretmaji odstranimo ali omilimo različne težave s kožo na obrazu ali telesu, ki so jih povzročili najrazličnejši dejavniki.

Želite izvedeti več o skrbi za kožo?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte na info@bozikov.com oz. s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Preberite tudi