Sedem korakov do popolnih ustnic

Le katera ženska si ne želi polnih, sočnih in lepo oblikovanih ustnic? Ustnice so brez dvoma eden najbolj opaznih delov ženskega obraza in so tesno povezane s privlačnostjo posameznice. Mehke in polne ustnice namreč delujejo senzualno in seksi, hkrati pa dajejo tudi vtis mladosti in zdravja. 

Na srečo obstajajo načini, kako rešiti težavo stanjšanih oz. tankih ustnic. Ena izmed metod, za katero se ženske zelo pogosto odločajo, je povečanje volumna ustnic in izboljšanje njihove oblike z uporabo dermalnih polnil. Dermalna polnila s hialuronsko kislino se sicer uporabljajo tudi za glajenje gub v spodnjem delu obraza in povrnitev tonusa obraza, ki sta posledici procesa staranja.

Kako delujejo dermalna polnila?

Naše ustnice so sestavljene iz velikega števila živčnih končičev, bogate so s krvjo (zato tudi močno krvavijo, če se urežemo ali ugriznemo) in sluzničnim tkivom, v njih je še tanka koža in maščobne celice. Pri povečanju ustnic dermalno polnilo vbrizgamo neposredno pod kožo, torej v podkožno tkivo, z namenom, da ga dvignemo. S tem se poveča volumen ustnic, kar prispeva k boljšemu in lepšemu videzu celotnega obraza.

Kako se pripraviti na tretma?

Če ste se že odločili za povečanje ustnic, priporočamo, da se o tem temeljito pogovorite z izbranim estetskim kirurgom ali estetskim dermatologom. Prepričajte se, da ste izbrali pravega strokovnjaka za poseg in tudi pravo vrsto dermalnega polnila. Danes je na tržišču na voljo široka paleta dermalnih polnil, vendar ni vsako primerno za vsakogar, kar pomeni, da vsako polnilo ne da nujno najboljšega rezultata. Prav tako se morate prepričati, kakšne ustnice želite. Čutne in polne, le nekoliko poudarjene ali velike ustnice, na katere bi bila ponosna tudi Angelina Jolie? O tem se morate podrobno pogovoriti na posvetu, da boste prepričani, da boste nato tudi zadovoljni s končnim rezultatom. Na naši kliniki vam bo pri odločitvi z nasveti pomagal dr. Božikov. Na posvet se lahko naročite tukaj.

Kakšno polnilo izbrati?

Na Kliniki Božikov za povečanje ustnic uporabljamo najbolj kakovostna dermalna polnila na trgu Juvederm. Ker so različnih gostot in namenjena doseganju različnih estetskih rezultatov, je za vsako posameznico treba izbrati polnilo, ki bo glede na lastnosti njenega obraza in ustnic pripomoglo k temu, da bo dosežen najboljši možni učinek oz. rezultat. Katero polnilo je primerno za vas, vam bo na posvetu po pregledu vašega obraza svetoval dr. Božikov.

Ali povečanje ustnic boli?

Zavedati se morate, da je vbrizgavanje dermalnih polnil v ustnice bolj boleče kot vbrizgavanje na drugih delih obraza. Preprosto zato, ker so ustnice polne živčnih končičev, občutljivih na vsak zbod igle. Na srečo je ta bolečina kratkotrajna in se takoj po vbrizgu dermalnega polnila zmanjša. Da je poseg res čim manj boleč, ustnice pred posegom namažemo z anestetično kremo, ki jih delno omrtvi. Hkrati uporabljamo tudi najtanjše možne igle, ki so na voljo na trgu v Sloveniji.

Tik pred posegom

Potem ko ste se že odločili za povečanje ustnic in že sedite v naši ambulanti, pripravljeni na injiciranje, ste – razumljivo – nekoliko nervozni. Takšni občutki so običajni in nekaj normalnega pri vsakem postopku na telesu. Neposredno pred tretmajem estetski strokovnjak ustnice omrtvi z anestetično kremo, s čimer zmanjša možnost bolečine. Z izjemno tanko iglo vbrizga polnilo vzdolž naravne črte ustnic. Celoten postopek traja do 30 minut, odvisno od tega, kako močan učinek oz. viden rezultat želite. V vsakem primeru priporočamo, da ste v svojih pričakovanjih in željah realni. Vaš prvi cilj naj bo ohranitev naravnega izgleda ustnic. Takoj, ko bo postopek injiciranja končan, boste opazili, da večji del bolečine povsem izgine.

Rezultati

Po vbrizganju polnila boste bolečino in morda tudi blago oteklino hladili z ledom, po potrebi pa uporabili tudi katerega izmed anestetikov, kot je npr. lekadol. Ko anestetik popusti, je minimalna bolečina pogost in povsem običajen pojav, ki pri večini ljudi izgine v nekaj urah. Na začetku je lahko učinek dermalnih polnil močnejši, kot je v resnici, kar je posledica otekline. Ustnice namreč zaradi posega tudi nekoliko otečejo, vendar se nato tudi vrnejo v normalno stanje. Pravi rezultat povečanja ustnic z dermalnim polnilom boste videli po 7 do 10 dneh po tretmaju. Takrat se bo pripravek prerazporedil po ustnicah in bo viden pravi učinek in tudi lep rezultat – polne in čutne ustnice. 

Imejte realna pričakovanja

Ko oteklina po tretmaju izgine, se marsikateri pacientki zdi, da njene ustnice niso tako polne ali velike, kot bi si želela. Toda pozor, v resnici je bolje vbrizgati nekoliko manj polnila kot pa preveč. Na Kliniki Božikov vsem kandidatkam za poseg razložimo, koliko ml pripravka lahko zadostuje za želeno povečanje, saj je količina odvisna od naravne velikosti ustnic. Najpomembneje za vas pri tem je, da imate realna pričakovanja in da se zavedate, da je najboljši in najlepši rezultat tisti, ki deluje naravno in ne umetno. Ker so dermalna polnila razgradljiva, morate prav tako vedeti, da učinek povečanja ustnic po približno 4 do 6 mesecih izgine. Takrat boste morali, če boste želeli ohraniti njihov volumen in obliko, poseg ponoviti.

Kdaj je pravi čas za povečanje ustnic?

Pravi čas za povečanje ustnic je kadar koli, ko se za to odločite. Če o tem razmišljate že nekaj časa, je morda prav zdaj priložnost za to. Naročite se na posvet pri dr. Božikovu. Termin lahko rezervirate prek obrazca spodaj, na info@bozikov.com oz. po telefonu 041 33 10 67.

Želite izvedeti več o povečanju ustnic?

Pokličite nas na 041 33 10 67

Ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.