Odstranjevanje brazgotin

Odstranjevanje brazgotin

Odstranjevanje brazgotin, to je zarastlin in sledi na koži, je pogosta in želena estetska operacija, predvsem ko gre za brazgotine na obrazu, npr. brazgotine po aknah. Brazgotine običajno kvarijo videz našega telesa, zato se tudi odločimo, da jih odstranimo. Brazgotine se razlikujejo po obliki, barvi in videzu ter so različno velike. Lahko so posledica poškodbe ali kirurškega posega. Večinoma so le estetsko moteče, v nekaterih primerih pa lahko zaradi zbiranja kože na enem delu telesa ali napetosti kože tudi ovirajo gibanje.

Ne glede na to, zakaj oz. kako je nastala brazgotina, gre za spremenjeno tkivo kože, ki pogosto zahteva zdravljenje, tako iz medicinskih, kot iz estetskih razlogov. Plastična kirurgija v večini primerov ponuja rešitev za brazgotinjeno kožo, pri čemer pa je treba vedeti, da v nobenem primeru brazgotina po posegu ne bo popolnoma izginila, vendar pa bo zagotovo manj izražena in manj vidna.

Če želimo, da je odstranitev brazgotine učinkovita, mora od poškodbe miniti dovolj časa. Običajno se h korekciji brazgotine pristopa približno 6 mesecev po poškodbi, le izjemoma tudi prej.

Korekcija brazgotin in odstranjevanje

Če je brazgotina široka, jo lahko izrežemo in ponovno natančno zašijemo, s čimer dosežemo, da je tanjša.

Če poteka brazgotina v smeri, ki dodatno kazi naš videz, ji lahko spremenimo smer in jo s tem omilimo.

Če je brazgotina izbočena, jo lahko z različnimi tehnikami (z laserjem ali z vbrizgavanjem različnih zdravil) vrnemo v nivo kože.

Če je brazgotina rdeče barve,  lahko z lasersko terapijo dosežemo hitrejše zorenje brazgotine.

Odstranjevanje strij operativno izvajamo z abdominoplastiko.

Nega po posegu

Po posegu je potrebno mesto, kjer je bil opravljen poseg, trajno zaščititi po navodilih kirurga. Prav tako se je potrebno izogibati direktnemu izpostavljanju operiranega mesta sončni svetlobi.

Cena

Cena posega je odvisna od vrste in tipa brazgotine. Dr. Božikov jo lahko določi šele po pregledu, na katerem vas podrobno pregleda.

Želite izvedeti več o posegu?

Za več informacij o posegu nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67