Povečanje ustnic

V želji za stalnim oziroma permanentnim rezultatom so bila najprej razvita stalna polnila za vbrizgavanje v telo in tudi za povečanje ustnic.

Le ta so bila pred 10 do 15 leti zelo popularna med plastičnimi kirurgi in tudi med uporabnicami. Prva leta po vbrizgavanju so minila brez težav, nato so se pričeli kazati stranski učinki stalnih polnil. Pri nekaterih so se pojavile grudice, pri drugih je polnilo spremenilo položaj in je bilo prisotno na nepravem mestu. Obstajajo tudi osebe, ki kljub stalnim polnilom nimajo težav. Kljub temu je število pacientk s težavami relativno veliko, zato danes nihče ne prakticira uporabe stalnih polnil.

Industrija je razvila polnila na osnovi telesu lastnih snovi – hialuronske kisline, ki so začasna. Ta polnila so zelo popularna z malo stranskimi učinki, zato jih proizvaja vse več podjetij. Vsak proizvajalec ima svoj paleto polnil na osnovi hialuronske kisline, ki se med seboj razlikujejo v svoji gostoti in načinu vezave molekul med seboj.

Večja povezanost molekul omogoča daljši čas potreben za razgradnjo, torej zdržijo v telesu več časa, različna gostota da različno čvrstost produkta. Najčvrstejše hialuronske kisine zadržijo obliko in volumen in se uporabljajo za injiciranje v globoke predele. Mehka polnila slabše držijo volumen, so pa bolj elastična in obrazna mimika ne razkriva njihove prisotnosti.

Za ustnice so najprimernejša mehka do srednje mehka polnila, saj želimo, da ustnice ostanejo mehke in da se polnilo čim manj čuti ali opazi. Slabost premehkih polnil je, da se bodo hitro resorbirala in bo njihov učinek kmalu izzvenel.

V Kliniki Božikov uporabljamo najbolj kvalitetne proizvode in vam svetujemo, kaj je najbolj primerno glede na vaše želje.