Poslanstvo Klinike Božikov

Krešimir Božikov - povečanje dojk, operacija nosu, liposukcija, odstranjevanje znamenj, labioplastika, blefaroplastika, korekcija ušes

Na Kliniki Božikov zagotavljamo estetsko oskrbo vašega telesa na najvišji ravni. Prisluhnemo vašim željam in vam svetujemo najprimernejši estetski poseg, s ciljem, da dosežemo obojestransko zadovoljstvo in izboljšamo vašo samopodobo.

Klinika Božikov – estetska kirurgija s posluhom za vas

“Želja po mladosti in lepoti je v današnjem času zelo razširjena. Kljub temu estetski posegi ostajajo osebna odločitev. Odnos zdravnik pacient želim oblikovati kot partnerstvo, v katerem obravnavam vse svoje stranke spoštljivo in individualno. Pomagal bom raziskati vaše možnosti, vam svetoval in zagotovil strokovno oskrbo najvišje kakovosti. Pomembno je, da povsem razumem vaše želje in da skupaj dosežemo najprimernejšo rešitev. Standard oskrbe je vaša izboljšana samopodoba ter zadovoljstvo.” 

podpis

doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.

Krešimir Božikov je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto.
Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS).
Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

V letih 2005 in 2006 je živel in delal v Veliki Britaniji, v Canniesburn plastic surgery unit v Glasgowu, ki je ena največjih in najprestižnejših ustanov za plastično kirurgijo v Evropi.

Znanja in izkušnje si je nabiral tudi z obiski svetovno znanih plastičnih kirurgov kot so:

  • Wayne A. Morrison (estetska kirurgija obraza, kirurgija pareze obraznega živca), Melbourne, Australia;
  • Adriaan Grobbelaar (estetska kirurgija obraza, kirurgija pareze obraznega živca), London VB;
  • Gilbert Aiach (estetska kirurgija nosu), Paris;
  • Daniel Marchac (estetska kirurgija obraza),  Paris;
  • Mark J.B. Gittos (estetska kirurgija dojk), London;
  • Venkat V. Ramakrishnan (estetska kirurgija dojk), Chelmsford, VB.

Z aktivnimi prispevki se redno udeležuje evropskih in svetovnih srečanj plastičnih kirurgov.

Od marca do maja 2009 se je v Londonu še dodatno poglobljeno izobraževal s področja estetske kirurgije obraza in dojk kot prvi Slovenski dobitnik “STACS Mentor aesthetic fellowship”.

Klinika Božikov

Krešimir Božikov je leta 2016 s svojo ekipo odprl Kliniko Božikov v Medicinskem Centru Vila Urbana v centru Ljubljane, kjer se lahko v celoti posveti estetskim posegom in pacientom nudi vse najsodobnejše metode estetske kirurgije ter tudi neinvazivnih lepotnih posegov.

Posebnost Klinike Božikov je individualen pristop k pomlajevanju obraza vključno z najmodernejši načini faceliftov ter estetsko povečanje dojk.

Pogled v kliniko

Kontakt